Categories
Bola Sepak

Roy Keane Bersyukur Kerana Dia Tidak Pernah Tewas Seteruk Ini

Roy Keane menyelar kekalahan memalukan yang dialami Manchester United selepas mereka ditewaskan Liverpool 7-0 pada aksi Liga Perdana Inggeris (EPL), awal pagi tadi.

https://twitter.com/SkySportsPL/status/1632452723365797889?s=20

The Reds menjaringkan enam gol pada separuh masa kedua untuk melengkapkan pesta gol di Anfield ke atas pasukan pelawat yang dibimbing oleh Erik ten Hag.

Keane mengkritik barisan pemain United yang dilihat tidak menunjukkan semangat melawan sebelum menyatakan mereka harus malu dengan diri mereka sendiri.

“Ia jelas hari yang teruk, sangat mengejutkan. Perlawanan ini sudah tamat pada awal separuh masa kedua.”

“Pemain senior memalukan. Mereka tidak menunjukkan watak pemimpin. Amat mengejutkan. Ia adalah hari yang sukar untuk United.”

Saya bersukur kerana tidak pernah menjadi sebahagian daripada pasukan yang dikalahkan sebanyak itu sepanjang bersama United.

“Setiap pemain pastinya akan berasa malu. Apabila keadaan semakin sukar, mereka hilang di atas padang. Mereka tidak menunjukkan semangat juang yang tinggi.”

“Pemain utama benar-benar mengecewakan kelab. Jika anda pernah dikalahkan dengan jaringan enam atau tujuh gol, anda perlu bersembunyi selama beberapa hari.”

“Saya pula akan menghilangkan diri untuk beberapa bulan. Saya tidak tahu bagaimana untuk menjelaskannya, saya amat terkejut,” kata Keane di Sky Sports.

“Anda mempunyai pemain antarabangsa, pemenang Piala Dunia… ia adalah barangan budak sekolah! Anda boleh memaafkan pemain yang mengalami hari yang teruk, tetapi lihatlah ia!”

Bahasa badan Fernandes hari ini amat memalukan. Dia pemain yang sangat berbakat, dia kapten anda. Tetapi bahasa badannya, melambai-lambaikan tangannya tidak berlari ke belakang, anda tidak akan gembira dengannya.

‘Fikiran saya sentiasa berhati-hati, Man United memenangi Piala minggu lalu, banyak sambutan, sudah tentu, tidak pernah mengecewakan pasukan itu. Mereka muncul di West Ham, saya dalam perlawanan itu, sarkas telah kembali ke bandar di Man United.”

‘Saya melihat pemain datang ke sini hari ini, saya melihat satu atau dua masuk ke padang pada separuh masa kedua sambil ketawa dan bergurau. Mereka ketinggalan 1-0 di Anfield dan mereka bergelak ketawa dan bergurau dengan beberapa kakitangan Anfield.”

‘Saya tidak suka melihat semua sampah itu. Sarkas itu boleh menjalar kembali ke Man United dan pemain senior perlu memerhatikannya. Begitu juga di West Ham sebelum ini.”

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *