Categories
Bola Sepak

Gary Neville Label Mo Salah Berada Di Kelas Yang Tersendiri

Bekas pemain Manchester United dan pundit, Gary Neville telah menamakan Mohammad Salah sebagai pemain terbaik Liverpool. Ini berlaku selepas The Reds memusnahkan pasukan Erik ten Hag 7-0. Neville yang bertugas sebagai pengulas bersama permainan untuk Sky Sports. Dia berkata:

“Dia adalah pemain terbaik di atas padang, Mo Salah, dari segi kualiti. Dari permulaan permainan ini, dia kelihatan berada di tahap berbeza.”

https://twitter.com/SkySportsPL/status/1632446049896865795?s=20

Anak buah Jurgen Klopp begitu sensasi apabila menumpaskan Red Devils 7-0. Keputusan itu merekodkan kekalahan terburuk mereka di liga teratas bola sepak Inggeris sejak 1931.

Mohammad Salah berada pada prestasi terbaiknya, mengetuai serangan Liverpool dari hadapan. Dia bergabung dengan baik dengan Cody Gakpo dan Darwin Nunez, kerana pertahanan Manchester United tidak mempunyai jawapan kepada soalan yang mereka kemukakan.

Pemain Mesir itu menamatkan permainan dengan dua gol dan dua bantuan, terbukti menjadi ancaman yang amat berbahaya sepanjang perlawanan.

Salah menjadi pemain Liverpool pertama yang menjaringkan gol dalam enam penampilan berturut-turut menentang Manchester United. Dua golnya juga menjadikannya penjaring terbanyak sepanjang zaman buat pasukan Merseyside Liga Perdana.

Penyerang itu tidak berada dalam prestasi terbaik musim ini dan tidak menyamai piawaian musim sebelumnya. Bagaimanapun, dia berada pada tahap terbaik klinikalnya hari ini. Dia kini mencatat 22 gol dan 11 assist untuk musim ini.

Dengan kemenangan itu, Liverpool naik ke tangga kelima dalam carta liga. The Reds kini berada dalam kedudukan yang kukuh untuk merebut slot empat teratas bagi kelayakan Liga Juara-Juara. Mereka boleh menyamakan kedudukan dengan Tottenham Hotspur di tempat keempat dengan kemenangan dalam satu permainan dalam tangan.

Manakala Sky Sports yang juga bekas pemain United, Roy Keane telah menyelar prestasi Manchester United selepas mereka dibelasah oleh Liverpool 7-0. Keane berkata:

“Hari yang sangat sangat teruk. Hari yang mengejutkan.”

Dia menambah:
“Saya selalu bayangkan jika anda pernah dikalahkan dalam permainan seperti ini, enam atau tujuh tanpa balas, anda akan bersembunyi. beberapa bulan.”

Keane menambah:
“Ia benar-benar memalukan!”

Keane terus menyelar prestasi pemain senior pasukan itu. Dia berkata:

“Pemain-pemain senior, kami boleh menggunakan semua perkataan, memalukan. Mereka tidak menunjukkan sebarang kemahiran kepimpinan, terutamanya untuk pemain muda.”

“Gol pihak lawan adalah mengejutkan. Hari yang sukar untuk United. Syukur kepada Tuhan saya tidak pernah menjadi sebahagian daripada pasukan yang telah dikalahkan oleh banyak bermain untuk Man United. Para pemain pasti akan malu, mereka akan malu dengan prestasi, dengan melepaskan banyak gol.”

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *