Categories
Bola Sepak

Rashford Beri Isyarat MU Mampu Cabar Arsenal Dan Man City

Penyerang Manchester United, Marcus Rashford telah memberikan amaran keras kepada Arsenal dan Manchester City ketika Red Devils berhasrat untuk memburu kejuaraan Liga Perdana dengan serius.

Ia berlaku susulan kemenangan mutlak United 3-0 di laman sendiri menentang Leicester City awal hari ini (19 Februari) di Old Trafford. Gol daripada Jadon Sancho dan dua jaringan hebat daripada Rashord sudah cukup untuk memastikan ketiga-tiga mata buat pasukan Erik ten Hag.

Kemenangan itu kini meletakkan Manchester United cuma lima mata di belakang puncak carta Liga Perdana, apabila mereka kini menduduki tempat ketiga dengan 49 mata.

The Red Devils hanya ketinggalan tiga mata di belakang pasukan di tempat kedua Manchester City dan lima mata di belakang pendahulu liga Arsenal, yang mempunyai satu perlawanan dalam tangan.

Walaupun kedua-dua pasukan kini berada di hadapan United, mereka berdua telah kehilangan mata penting dalam perlawanan baru-baru ini. Ini mungkin memberi ruang kepada Red Devils untuk memanfaatkannya.

City seri pada hujung minggu dengan Nottingham Forest, manakala Arsenal terpaksa bekerja keras untuk meraih kemenangan 4-2 ke atas Aston Villa.

Bercakap mengenai kemungkinan caj kejuaraan dan penyerang Manchester United dalam prestasi terbaiknya, Rashord telah mendakwa bahawa kelabnya kini dalam perebutan kejuaraan. Dia, bagaimanapun, mengakui kecemerlangan pesaing utama mereka City dan Arsenal.

Dalam kata-katanya, seperti yang ditangkap di Sky Sports, Rashord berkata:

“Jelas sekali kami berada di sana, kami telah rapat. Pada masa yang sama, kedua-dua pasukan di hadapan kami adalah pasukan yang sangat bagus dan mereka bermain bola sepak yang bagus pada masa ini juga.”

Manchester United masih bersaing untuk merebut empat trofi musim ini iaitu Liga Europa, Liga Perdana, Carabao dan Piala FA.

Sekiranya Ten Hag berjaya merangkul kejuaraan, ia akan menjadi kali pertama mereka akan memegang gelaran itu selepas memenanginya buat kali terakhir pada musim 2012-13.

Erik ten Hag bagaimanapun telah mendedahkan bahawa dia tidak mahu pasukannya memikirkan kejuaraan Liga Perdana selepas kemenangan 3-0 menentang Leicester City.

Ini berlaku selepas Marcus Rashford membuat dakwaan besar bahawa pasukannya berada dalam kemungkinan caj perlumbaan kejuaraan musim ini. The Red Devils hanya ketinggalan lima mata di belakang pendahulu liga, Arsenal, dan prestasi semasa mereka menunjukkan bahawa segala-galanya boleh dilakukan.

Bercakap tentang peluang Manchester United untuk memenangi liga musim ini, Ten Hag berkata:

“Kami tidak memikirkan tentang itu, kami memikirkan tentang hari esok, kami perlu menjadi versi diri kami yang lebih baik dan itulah yang perlu kami usahakan. Kami berada pada bulan Februari, jangan pandang jauh ke hadapan.”

Manchester United seterusnya akan menentang Barcelona di laman sendiri dalam perlawanan kedua pertembungan Liga Europa UEFA pada 23 Februari.

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *