Categories
Bola Sepak

Kami Tidak Cukup Keyakinan Dan Kekurangan Tenaga : Henderson

Jordan Henderson mengakui bahawa ‘semuanya menjadi tidak betul’ buat Liverpool dalam temu bual yang sangat jujur berikutan kekalahan mengerikan mereka di Brighton.

The Reds jatuh ke tangga kelapan dalam carta liga apabila mereka ditewaskan oleh lawan mereka pada petang Sabtu dan dibelasah 3-0 di Stadium Amex.

Dua gol daripada Solly Marsch memberikan Seagulls pendahuluan selesa sebelum Danny Welbeck menambah derita Liverpool dengan jaringan baik pada minit ke-83.

Bercakap kepada Premier League Productions selepas perlawanan, Henderson mengakui:

“Segala-galanya. Segala-galanya menjadi tidak betul dari awal hingga akhir. Brighton lebih baik daripada kami di semua aspek. Ia adalah titik terendah sebagai sebuah pasukan. “

”Kami perlu kekal bersama. Ia adalah saat yang sukar tetapi kita perlu bersatu, kekal bersama dan cuba serta mengubah perkara ini dengan cepat. “

”Kita perlu mencuba dan belajar dan menunjukkan reaksi. Bukannya tentang satu perkara. Ia adalah banyak perkara dan ia tidak sesuai untuk sedikit masa sekarang. “

”Semua orang tahu tentang itu. Kami tahu kami boleh menjadi lebih baik. Saya akan bertanggungjawab dan rakan-rakan akan melakukannya. Kami perlu cuba memperbaikinya.”

“Keyakinan kami agak kurang. Tahap tenaga adalah rendah. Kami perlu terus berjuang dan berharap kami dapat mengubahnya lebih awal agar tidak terlewat.”

Liverpool dikalahkan sepenuhnya oleh pasukan tuan rumah yang memiliki penguasaan bola 61 peratus, melakukan sembilan percubaan ke sasaran (berbanding dua bust The Reds) dan menyempurnakan 240 lagi hantaran.

Anak buah Klopp kini telah tewas enam daripada 18 perlawanan liga musim ini; berbanding keseluruhan musim lalu, mereka hanya tewas dua kali.

Selain itu, selepas keputusan hari ini, mereka turun ke tangga kesembilan dalam liga selepas Brentford menewaskan Bournemouth untuk mendahului The Reds.

Walaupun kejayaan Liga Perdana kini sudah pasti tidak dapat dicapai oleh The Reds, mereka mungkin masih mempunyai peluang di Piala FA tetapi perlu menewaskan Wolves di tempat lawan dalam perlawanan ulangan minggu depan.

 

 

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *