Categories
Bola Sepak

Rumah CR7 Di Saudi Punyai 17 Bilik, Telan Belanja £250,000 Sebulan

Cristiano Ronaldo telah menemui rumah baharunya di Hotel Four Seasons di Kingdom Tower, Riyadh, selepas berpindah ke kelab barunya Al-Nassr.

Suitenya mempunyai dua tingkat daripada bangunan 99 tingkat dan mengandungi 17 bilik. Penginapan Ronaldo selama sebulan di “Suite Kerajaan” akan menelan belanja sebanyak £250,000 sebulan (menurut Daily Mail).

Hotel ini juga mempunyai spa dan sauna untuk Ronaldo menikmati terapi urutan dan berehat. Terdapat juga pusat membeli-belah di menara yang menawarkan jenama berprofil tinggi seperti Louis Vuitton.

Suite Ronaldo adalah eksklusif dan tidak tersedia di tapak web hotel. Bilik-bilik di dalam penginapannya itu juga menawarkan pemandangan terbaik Riyadh, ibu negara Arab Saudi.

Cristiano Ronaldo juga akan mempunyai pelbagai masakan di seluruh dunia yang tersedia untuknya. Hidangan Cina, Jepun, India dan Timur Tengah boleh didapati dengan mudah di Hotel Four Seasons.

Ronaldo, bagaimanapun, hanya akan tinggal di sana selama sebulan kerana dia dan keluarganya akan mencari tempat tinggal tetap. Ronaldo bakal memperolehi gaji dengan anggaran € 200 juta setiap musim sepanjang bersama Al-Nassr.

Pemain berusia 37 tahun itu bagaimanapun masih belum membuat penampilan sulung untuk kelab Liga Pro Saudi sejak perpindahannya menjadi tajuk utama.

Roberto Martinez baru-baru ini diumumkan sebagai ketua jurulatih baharu Portugal. Bekas pengurus Belgium itu bercakap tentang rancangannya untuk kapten pasukan kebangsaan Cristiano Ronaldo.

Masa depan Ronaldo bersama pasukan kebangsaan menjadi tanda tanya selepas dia digugurkan oleh Fernando Santos semasa Piala Dunia FIFA. Martinez berkata (melalui Mirror):
“Keputusan bola sepak perlu diambil di padang permainan, saya bukan jurulatih yang membuat keputusan pejabat. Jadi titik permulaan saya adalah untuk mendekati semua pemain dan saya mahu berhubung dengan mereka. “

”Senarai 26 pemain daripada Piala Dunia adalah titik permulaan saya dan Cristiano adalah pemain dalam senarai itu, dia telah bersama pasukan kebangsaan selama 19 tahun dan dia berhak mendapat penghormatan kerana boleh duduk dan bercakap.

Martinez menambah:
“Dari situ ia adalah untuk mencipta, dalam sepuluh minggu, pasukan terbaik untuk perlawanan kami, untuk kelayakan ke Kejohanan Eropah. Hari ini adalah hari kepuasan. Esok kami akan mula bekerja, mengenali semua pemain dan Cristiano adalah salah seorang daripada mereka.”

 

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *