Bola Sepak

Potter : Kami Memahami Kekecewaan Peminat, Kami Akan Bekerja Lebih Keras

Peminat Chelsea menyanyikan nama bekas pengurus mereka, Thomas Tuchel ketika The Blues dikalahkan Manchester City 4-0 secara memalukan dalam pusingan ketiga Piala FA.

Riyad Mahrez menjaringkan dua gol ketika Julian Alvarez dan Phil Foden masing-masing menjaringkan satu gol di Stadium Etihad. Penyokong The Blues jelas berasa amat kecewa dengan persembahan pasukan mereka sehinggakan mereka menyanyikan nama bekas pengurus Thomas Tuchel dan bekas pemilik Roman Abramovich semasa perlawanan.

Graham Potter bertindak balas terhadap insiden itu seperti yang diberitahu media selepas perlawanan (melalui Football.London):

“Kami tidak boleh melakukan apa-apa selain melakukan kerja kami dengan lebih baik dan bekerja lebih keras. “

”Kami memahami kekecewaan penyokong tetapi tugas kami adalah untuk melakukan tugas kami. Selalu ada pendapat lain, kritikan dan negatif, tetapi itu sebahagian daripada cabaran.”

Tuchel secara mengejutkan telah dipecat oleh hierarki Chelsea pada permulaan musim. Dia mengendalikan The Blues selama 99 perlawanan. Sepanjang eranya, Tuchel menang 62, seri 18, dan kalah 19 kali.

Tuchel juga membimbing kelab menjuarai Liga Juara-Juara UEFA, Piala Super UEFA dan Piala Dunia Kelab FIFA. Graham Potter, bekas Brighton & Hove Albion, telah dibawa masuk sebagai pengganti Tuchel dan sehingga kini masih bergelut untuk meneruskan kecemerlangan Tuchel.

Potter ditanya lagi oleh media sama ada dia boleh membuatkan peminat kembali menyebelahinya. Dia membalas:

“Ia sentiasa mencabar dalam Liga Perdana dan ia sentiasa mencabar di sini. Saya faham kekecewaan mereka dan saya faham apabila anda melihat keputusan dan prestasi pasukan hari ini bahawa ia jauh dari Manchester City. Itu jelas.”

“Kami perlu fokus pada hari berikutnya, perlawanan seterusnya. Kami bermain pada hari Khamis dan ia adalah perlawanan penting bagi kami. “

”Kami perlu kekal bersama sebagai kumpulan, menyokong satu sama lain, dan saya pasti kami akan mendapat sokongan daripada pasukan. penyokong apabila kami melihat persembahan dan keputusan yang baik.”

“Lawan ini adalah lawan paling teruk yang boleh anda mainkan apabila keadaan tidak berjalan lancar kerana ia boleh membuatkan anda kelihatan seperti tidak mencuba. Saya bekerja dengan pemain dan saya tidak merasakan ada pemain yang mempunyai sikap buruk.”

“Semua orang mahu mencuba untuk melakukan yang lebih baik tetapi kami sedang melalui saat yang buruk dan pada saat ini, anda memerlukan seseorang untuk dipersalahkan. Tetapi kami tidak boleh berbuat apa-apa.”

Leave a Comment