Categories
Bola Sepak

Sumbang 2 Gol Sendiri Di Anfield, Mimpi Ngeri Buat Wout Faes

Wout Faes pastinya penuh dengan kekecewaan dan kekesalan ketika dia meninggalkan padang Anfield selepas memainkan peranan penting buat Liverpool, dan ianya sama sekali tidak seperti yang diharapkan Brendan Rodgers.

https://twitter.com/ESPNFC/status/1608928371672580097?s=20&t=zq5nLKLJBTJAbOhEl954rw

Pemain Belgium itu mendapati dirinya berada di pihak yang malang dengan dua gol sendiri untuk menghilangkan gol pendahuluan awal pasukannya, yang membawa kepada Kop menggunakan rasa jenaka bertaraf dunia dengan laungan ‘jaringkan gol’, seperti yang dilaporkan dalam tweet daripada Neil Jones .

Merseysiders berada di landasan yang terbaik untuk meraih ketiga-tiga mata di Anfield, yang menyaksikan mereka merapatkan jurang dengan pasukan empat tempat teratas kepada dua mata.

Seseorang sudah tentu perlu bersimpati dengan apa yang berlaku terhadap bintang Foxes tersebut, memandangkan jarang berlaku perkara sedemikian (kerana Jonathan Walters adalah pemain terakhir yang mencatatkan dua gol sendiri dalam perlawanan liga utama Inggeris).

Peminat bola sepak telah mula mengejek Wout Faes selepas sepasang gol sendiri menentang Liverpool yang dicatatkannnya pada hari Jumaat.

Pemain pertahanan Leicester itu memasukkan dua gol ke gawangnya sendiri dalam tempoh lapan minit separuh masa pertama yang menyaksikan The Foxes tewas 2-1 kepada pasukan Jurgen Klopp di Anfield .

Bek tengah Leicester, Faes yang baru berusia 24 tahun, menyertai pasukan Liga Perdana pada September lalu dari kelab Perancis Reims dengan harga £15 juta, dengan malangnya meletakkan pasukannya di belakang dalam dua insiden malang.

Seorang berkata: ‘Faes mengalami mimpi ngeri dalam permainan ini.’

Seorang lagi menambah: ‘Faes mengalami mimpi ngeri mutlak di sini. Walaupun saya sangat menyukainya jika dia menjaringkan hatrik #LIVLEI.’

Yang ketiga menyiarkan: ‘Oh hari-hari saya yang Faes mengerikan,’ diikuti dengan beberapa emoji menangis-ketawa.

Seorang tweet: ‘Dua gol sendiri untuk Faes, syoknya!’. Seorang lagi meneruskan tema yang sama: ‘Wout Faes telah mengalami kejutan yang besar.’

Dua lagi bergema pemikiran itu, berkata: ‘Faes mengalami kejutan’ dan ‘Faes mengalami kejutan mutlak!#LIVLEI.’

Pasukan Brendan Rodgers pada awalnya mendahului dalam masa lima minit melalui Kiernan Dewsbury-Hall, sebelum aksi malang Faes menyaksikan mereka ketinggalan pada separuh masa.

Mula-mula, dia menghayunkan kakinya ke arah hantaran lintang Trent Alexander-Arnold dan percubaan yang sepatutnya dapat dihalang terbias dan masuk ke dalam gawang sendiri , dan penjaga gol Danny Ward hanya mampu melihat.

Kemudian Darwin Nunez melakukan cip menewaskan penjaga gol, namun bola terkena tiang dan melantun, malangnya Faes yang cuba sedaya-upaya untuk mengeluarkan bola dari kawasan bahaya secara tidak sengaja merembat bola ke gawangnya sendiri.

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *