Categories
Bola Sepak

Respon Kelakar Nunez Apabila Ditanya Siapa Lebih Hebat Antara Messi & Ronaldo

Darwin Nunez memberikan respons kelakar apabila diminta memilih antara Lionel Messi dan Cristiano Ronaldo.

Bintang Liverpool itu telah mengambil berat tentang perdebatan Messi vs. Ronaldo , tetapi tidak menamakan mana-mana bintang tersebut apabila dia memberikan jawapannya.

Seorang peminat menyoal penyerang Uruguay itu ketika dia keluar untuk memberi tandatangan kepada peminat. Dia kebetulan bersama Mohamed Salah dan memilih rakan sepasukannya di Liverpool.

Apabila diminta memilih antara Messi dan Ronaldo, Nunez menjawab: “Salah.”

Penyerang Mesir itu sedang menandatangani autograf sewaktu Nunez menjawab soalan itu dan nampaknya dia tidak memahami apabila namanya disebut.

Salah telah merekodkan nombor seperti Messi/Ronaldo sejak menyertai Liverpool pada 2017.

Dia menjaringkan 172 gol yang mengejutkan untuk The Reds, setelah menjaringkan 31 gol yang mengagumkan musim lalu.

Dan dia tetap dalam keadaan baik untuk musim ini, menjaringkan 16 gol dalam 23 perlawanan dalam semua pertandingan.

Bagi Nunez, dia mempunyai sembilan gol untuk namanya musim ini dan membintangi kemenangan pasukannya ke atas Aston Villa pada Boxing Day.

Tetapi dia gagal mencatatkan jaringan ketika menentang Villa, walaupun Jurgen Klopp tidak bimbang tentang prestasinya dan baru-baru ini membandingkannya dengan Robert Lewandowski, yang pernah dia miliki di Borussia Dortmund semasa mengendalikan kelab Jerman itu.

“Berbalik kepada masa itu, saya sedang duduk dalam sidang akhbar dan apabila saya mula bermain dengan Lewandowski, wartawan bertanya kepada saya mengapa (Lucas) Barrios tidak bermain,” jelas bos Liverpool itu.

“Lucas Barrios telah menjaringkan 16 gol pada musim itu dan merupakan pemain nombor sembilan dalam pasukan kami.”

“Jadi Lewi mula bermain di posisi berbeza untuk menyesuaikan diri dengan perkara yang berbeza, tidak terlalu menyukainya. Wartawan Poland tidak terlalu mesra dengan saya kerana dia tidak memainkannya sebagai nombor 10, dia bermain dalam 4-2-3- 1 pada 10.”

“Saya fikir pada masa itu ia masuk akal untuk mengembangkan permainannya. Jadi semua perkara berbeza.”

Klopp menambah: “Terdapat banyak persamaan (dengan Nunez) sejujurnya. Lewi akan menceritakan kisah yang sama, kami mempunyai sesi menjaringkan gol di mana dia tidak menyudahkannya walaupun satu. Kami mempunyai pertaruhan sepanjang masa untuk €10 – ‘jika anda mendapat lebih daripada 10 kali saya akan membayar anda €10, jika anda tidak anda perlu membayar saya’. Poket saya penuh dengan wang.”

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *