Categories
Bola Sepak

Prestasi Awal Nunez Sama Seperti Lewandowski : Klopp

Bos Liverpool, Jurgen Klopp berkata dia tidak bimbang tentang situasi yang dihadapi Darwin Nunez dalam perlawanan baru-baru ini, dalam masa yang sama membuat perbandingan dengan kerjaya awal Robert Lewandowski di Borussia Dortmund.

Pembelian musim panas, Nunez, 23, telah menjaringkan sembilan gol musim ini tetapi juga telah mensia-siakan beberapa peluang besar.
Klopp berkata Lewandowski mempunyai prestasi bercampur-baur sedemikian apabila dia tiba di Dortmund dari Lech Poznan pada 2010.
“Terdapat banyak persamaan, sejujurnya,” katanya.

“Saya rasa Lewy akan menceritakan kisah yang sama. Kami mempunyai sesi merembat di mana dia tidak menjaringkan walaupun satu. “

”Kami mempunyai pertaruhan sepanjang masa untuk 10 euro – ‘jika anda menjaringkan lebih daripada 10 kali, saya akan membayar anda 10; jika anda gagal, awak kena bayar saya’. Poket saya penuh dengan wang!”

“Ini semua tentang kekal tenang. Apabila anda melihat potensi, bertenang.”

Nunez membuktikan mengapa Liverpool telah membayar awal £64m untuk menandatangani penyerang itu dari Benfica pada musim panas apabila dia menjaringkan tujuh gol dalam 10 perlawanan sebelum rehat Piala Dunia.

Bagaimanapun, berikutan penyambungan semula bola sepak domestik, Nunez telah terlepas beberapa peluang besar, termasuk dalam kekalahan 3-2 di Manchester City di saingan Piala Liga pada 22 Disember lalu dan sekali lagi dalam kemenangan Boxing Day (1-3) di Aston Villa.

Bagaimanapun, Klopp tidak ragu Nunez akan menemui sentuhan jaringannya sekali lagi.
“Saya rasa kita semua bersetuju bahawa potensi itu sangat jelas,” tambahnya.

“Saya fikir ia jelas apabila anda melihat peluang kedua, peluang besar pada separuh masa kedua [menentang Villa], dia boleh berlari sedikit mengikut sudut dan kemudian dia mempunyai pilihan bebas, semua perkara seperti ini.”

“Tetapi semuanya akan hadir. Awak buat macam ni, lain kali awak buat macam tu. Saya ada situasi ini dengan Lewy tetapi ia bukan sahaja Lewy. Dia adalah perbandingan yang jelas, saya faham.”

“Ia hanya tentang kekal tenang dan saya sangat tenang. Pasukan juga tenang, pasukan benar-benar yakin dan itu sangat hebat.”

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *