Categories
Bola Sepak

Peranan Casemiro Amat Besar Dalam Kemenangan Ini : Ten Hag

Manchester United tidak mempunyai terlalu banyak kesukaran untuk menentang Nottingham Forest yang suam, dengan kehadiran Casemiro terbukti menambah ketenangan di bahagian tengah mereka.

Persaingan di kelompok atas juga semakin sengit. Susulan kemenangan 3-0 mereka menentang Nottingham Forest di Old Trafford, Manchester United hanya ketinggalan satu mata di belakang tempat keempat Liga Perdana dan hanya empat mata di belakang pasukan tangga kedua, Newcastle United.

Mereka masih ketinggalan 11 di belakang Arsenal, tetapi kemenangan selesa menentang lawan yang berada di zon penyingkiran ketika beberapa pemain utama tidak dapat diturunkan membuktikan bahawa United ini adalah pasukan yang menuju ke arah yang betul.

Manchester United lebih baik daripada musim lalu, tetapi prestasi kadangkala mengecewakan, contoh terbaru adalah di Villa Park dalam perlawanan kedua terakhir Liga Perdana mereka, tetapi ia kelihatan seolah-olah ada perancangan di Old Trafford.

Erik ten Hag telah menambah baik pemain yang kariernya kelihatan berisiko terhenti sepenuhnya, manakala pemain-pemain baru telah berjaya disepadukan dan diserasikan.

Bos Manchester itu secara terang-terangan memuji prestasi Casemiro berikutan kemenangan ke atas Nottingham Forest.

Ten Hag berkata: “Sukar untuk bekerja dengan Casemiro dan semua orang melihat betapa pentingnya peranannya dan tahap yang dia bawa ke dalam pasukan.”

“Saya rasa pemain berkembang ke musim ini dan saya fikir mereka beraksi dengan baik dalam Piala Dunia dan kini mereka meneruskannya. Kekal dalam prestasi, kekal pada tahap, terus maju dari perlawanan ke perlawanan.”

“Adalah penting dalam bola sepak hari ini untuk anda menjaringkan gol daripada set pis dan jangan bolos daripada, kita perlu menjadi baik dalam aspek ini. Ia menentukan permainan.”

β€œKami perlu menjaringkan lebih banyak gol, kami mencipta begitu banyak peluang dan ia memerlukan kami sebelum tamat untuk menjaringkan gol ketiga, kami perlu mengambil masa ini lebih awal.”

β€œSejurus sebelum separuh masa kami mempunyai dua peluang yang sangat baik untuk menamatkan permainan. Terdapat banyak permainan yang akan datang, anda kemudian boleh menjimatkan tenaga dan lebih baik untuk semua orang. Untuk kemajuan pasukan kita perlu lebih klinikal.”

β€œAnda boleh lihat Martial dan Rashford adalah penjaring gol, Bruno Fernandes akan menjaringkan gol, tetapi kami harus bersikap kejam.”

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *