Categories
Bola Sepak

Van Djik : Kami Masih Ada Banyak Perkara Untuk Diperbaiki

Virgil van Dijk percaya Belanda masih mempunyai banyak ruang untuk diperbaiki walaupun membuka kempen Piala Dunia mereka dengan kemenangan selesa 2-0 ke atas Senegal.

Bintang Liverpoo l itu membuat penampilan sulung dalam kejohanan utama sempena penampilan ke-50nya untuk negaranya dan membantu mereka kini berkedudukan agak selesa dalam Kumpulan A. Cody Gakpo memecah kebuntuan dengan tandukan enam minit sebelum tamat permainan sebelum Davy Klaasen menambah gol kedua pada masa kecederaan.

Belanda kini menyamai tiga mata dengan pasukan Ecuador yang menewaskan tuan rumah Qatar 2-0 dalam perlawanan pembukaan kejohanan pada hari Ahad. Seterusnya untuk pasukan Louis van Gaal ialah menentang Ecuador pada hari Ahad.

“Kami menang tetapi kami juga tahu apa yang kami boleh dan mesti lakukan dengan lebih baik,” kata Van Dijk kepada penyiar Belanda NOS selepas perlawanan.

“Melangkah ke hadapan, kami kadang-kadang cuba memaksa, dan kami terlalu kerap membiarkan diri kami terdedah kepada serangan balas Senegal.”

“Itu adalah bidang yang perlu kami perbaiki kerana ia adalah seni yang dikuasai oleh lawan kami yang seterusnya, Ecuador.

“Tetapi saya optimis kerana saya rasa kami akan menjadi lebih baik.”

Dalam perlawanan yang lebih awal, gandingan Liverpool, Jordan Henderson dan Trent Alexander-Arnold, kedua-duanya disenaraikan dalam skuad Gareth Southgate untuk pertembungan pertama Kumpulan B England dalam kejohanan ketika menentang Iran.

 

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *