Bola Sepak

Man United Buang Gambar Ronaldo Di Dinding Luar Old Trafford

Manchester United telah membuang mural yang mengandungi gambar Cristiano Ronaldo di luar Old Trafford berikutan wawancara kontroversinya dengan Piers Morgan.

Atas permintaannya, Ronaldo duduk bersama wartawan itu dalam temu bual selama 90 minit dan mendakwa dia telah “dikhianati” oleh United dan telah dipaksa keluar.

Ronaldo juga menyatakan dia tidak “menghormati” pengurus Erik ten Hag, dengan menyatakan dia “tidak pernah mendengar” tentang Ralf Rangnick sebelum dia dilantik sebagai bos sementara dan menjadualkan kedudukan dan di kemudahan kelab itu.

Nama Gary Neville dan Wayne Rooney turut dipetik kerana mengkritik superstar Portugal itu, yang kemudiannya menyelar keluarga Glazer dan menjenamakan United sebagai “kelab pemasaran.”

Coretan daripada temu bual itu telah disiarkan dalam talian sebelum bahagian pertama temu bual disiarkan di TalkTV pada jam 8 malam Rabu malam.

Ronaldo kini berada di Qatar bersama pasukan kebangsaan Portugal yang sedang bersiap sedia untuk menghadapi Piala Dunia tetapi mungkin akan menghadapi hukuman berat daripada majikannya sekembalinya dia ke sana.

Tetapi di Manchester, kelab itu telah mula bertindak dengan menurunkan poster besar yang menyaksikan dia tampil bersama beberapa legenda United yang memakai No.7, termasuk David Beckham dan Eric Cantona.

Dilaporkan pada musim panas lalu bahawa Ronaldo terlibat dalam iklan bersama nama bintang tersebut tetapi siarannya ditangguhkan akibat permintaannya untuk berhijrah.

Old Trafford akan mengadakan perlawanan akhir Piala Dunia Liga Ragbi antara Australia dan Samoa, dengan tiada perlawanan di tempat sendiri United selepas itu sehinggalah 21 Disember apabila Red Devils menentang Burnley dalam saingan Piala Carabao.

Terdapat desas-desus yang mendakwa bahawa Ronaldo mungkin berdepan denda £1 juta berikutan temu bual itu, yang berikutan daripada dia enggan masuk sebagai pemain gantian menentang Spurs.

Pemain berusia 37 tahun itu dilaporkan memperoleh sekitar £500,000 seminggu dan United boleh menjimatkan kira-kira £15 juta jika mereka berjaya menjualnya pada jendela perpindahan Januari.

Leave a Comment