Categories
Bola Sepak

Ten Hag : Kemenangan Ini Hanya Permulaan

Erik ten Hag sememangnya gembira dengan kemenangan 2-1 Manchester United ke atas Liverpool.

The Reds memungut mata pertama mereka dalam kempen Liga Perdana dengan kemenangan hebat untuk mengatasi pasukan dari Merseysiders dan menamatkan rentetan 21 perlawanan tanpa kalah mereka di sana.

Ten Hag membuat empat pertukaran kepada skuadnya yang bertugas di Brentford hujung minggu lalu dan merasakan pemain melakukan semua yang diarahkannya.

Bercakap kepada MUTV, Sky Sports dan pada sidang akhbar selepas perlawanannya, lihat apa yang pengurus itu katakan mengenai kemenangan kompetitif pertamanya sejak mengambil alih kerusi panas di Old Trafford.

ADAKAH ITU YANG ANDA MAHU?

“Saya rasa begitulah [mereka kuat, atletik dan laku], eh? Saya fikir ia adalah persembahan yang sangat baik dari empat pertahanan, dengan penjaga gol juga. Persembahan yang sangat bagus dan kemahiran yang saya mahu lihat di atas padang. Mereka menjadi satu unit. Mungkin barisan ini adalah kali pertama mereka bersama. Saya pasti kami mempunyai pertahanan lain dan kami berlatih dalam kesempatan lain dan mereka boleh membawa perkara yang sama.”

HANYA PERMULAAN SAHAJA

“Saya mahukan pendekatan berbeza, saya mahukan sikap berbeza, dan itulah yang mereka bawa di atas padang. Itulah yang membuatkan saya berpuas hati tetapi ia hanya permulaan, kita perlu merendah diri, tetapi saya fikir kita boleh bermain lebih baik jika kita mempunyai sedikit ketenangan, memberikan hantaran tambahan, kita boleh menjadi lebih berbahaya, kerana, seperti yang saya katakan, kami mempunyai pemain yang bagus dengan keupayaan yang baik, dengan semangat yang baik dan anda akan bertindak. Itulah yang kami tunjukkan hari ini, dalam beberapa saat, tetapi juga apabila anda perlu membuat permainan, anda perlu menjadi lebih baik dalam mengawal bola.”

BERANIKAN DIRI

“Ia tidak selalu mengenai apa yang kami katakan [sepanjang minggu]. Saya berkata kepada mereka kita perlu bertindak. Bukan untuk bercakap banyak, hanya untuk bertindak dan pastikan anda adalah satu pasukan dan pertempuran dan juga berani. Berikan satu sama lain pilihan apabila kami mempunyai bola. Jadi ia bukan sahaja tentang semangat. Apabila kami kehabisan penguasaan bola, ya kami mahu menekan dan kadangkala anda fikir penyerang tidak boleh melakukannya kerana mereka perlu menjimatkan tenaga untuk aksi serangan. Saya tahu bola sepak ini adalah kedua-duanya dan ia adalah satu permintaan. Anda perlu membawanya ke padang daripada penguasaan bola dan kemudian anda boleh menjadi ancaman dalam penguasaan dan itulah yang kami tunjukkan. Ia menggembirakan saya kerana Marcus Rashford dan Jadon Sancho menjaringkan gol.”

“Kami mempunyai skuad dan kemudian kami mempunyai cara bermain dan gaya. Tetapi juga pelan permainan. Anda lihat apakah pendekatan terbaik untuk permainan. Itulah yang kami lakukan hari ini. Kami melakukan perkara ini setiap perlawanan jadi hari ini kami memilih pemain itu tetapi Sabtu [di Southampton] mungkin berbeza. Kami memerlukan skuad, kerana kami mempunyai banyak perlawanan untuk dilindungi. Jika kami membuat satu pasukan daripada skuad, kami tetap bersama dan kami boleh mencapai banyak perkara. Saya yakin tentang itu.”

“Keinginan adalah untuk semua orang, dan juga untuk pengurus. Kami perlu menyebarkannya. Anda mempunyai kewajipan kepada kelab, kepada peminat dan ia adalah kelab besar dengan peminat yang besar. Kami perlu menyampaikannya. Kami perlu bertindak sebagai satu pasukan dan setiap individu perlu memberikan yang terbaik setiap hari. Itulah permintaan untuk pengurus dan juga untuk pasukan.”

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *