Bola Sepak

Klopp Selar Taktik Melengah-lengahkan Masa Yang Dibuat Oleh Martinez

Bos Liverpool, Jurgen Klopp tidak mempunyai perlawanan terbaiknya menentang Manchester United pada hari Isnin (22 Ogos). Pasukannya kini kekal tanpa kemenangan dalam Liga Perdana dan yang terbaru, mereka tewas 2-1 menentang pasukan United yang dijangka akan mereka tewaskan.

Lebih memburukkan keadaan, bos Liverpool itu terpaksa menonton Red Devils cuba melengah-lengahkan masa semasa pasukannya berjuang untuk menyamakan kedudukan. Bekas bos Borussia Dortmund itu jelas kecewa. Dia dilihat berbual dengan Bruno Fernandes selepas wisel penamat dibunyikan:

Bos Liverpool itu kelihatan amat tidak berpuas hati. Memandangkan penguasaan pasukannya terhadap penguasaan bola, dia boleh berasa sukar dilakukan sukar menerima apa yang dilakukan oleh pemain United untuk mengawal tempo permainan. Namun Klopp memberi kenyataan selepas perlawanan:

“Ia bukan animasi ia adalah perbualan paling tidak berbahaya yang pernah saya lakukan dengan pemain, yang jelas sekali animasinya seperti saya,” kata Klopp pada sidang media selepas perlawanannya.

“Ia mengenai Martinez, yang rebah kerana terjahan yang jelas tidak seteruk itu.”

Mengulas lanjut tentang kekalahan pasukannya kepada BBC Sport, Klopp berkata: “Permulaan permainan adalah apa yang dikecualikan oleh semua orang, apa yang peminat United jangkakan, mereka mengejar kami. Mereka bermula sedikit lebih agresif daripada kami, mereka lebih boleh bermain permainan yang mereka mahukan. daripada kami mahu bermain permainan yang kami mahukan.”

“Mereka menjaringkan gol, yang perlu kami pertahankan secara berbeza, tetapi begitulah keadaannya dengan gol. Pada bahagian kedua separuh masa pertama kami berada di sana dan menyebabkan mereka menghadapi masalah. Kami mempunyai peluang besar.”

“Pada separuh masa kami menunjukkan kepada pemain beberapa situasi yang kami lakukan dengan sangat baik dan mahu melakukannya sekali lagi tetapi kemudian kami melepaskan gol kedua. Kemudian kami perlu mengejar permainan dengan betul dan kemudian anda akan menjadi tergesa-gesa.”

“Kami menjaringkan gol dan kami layak dalam tempoh itu dan kemudian anda perlu memaksanya, kami cuba, terpaksa mengakui pada akhirnya tidak cukup bagus dan itulah sebabnya kami tewas.”

“Saya tidak mempunyai banyak hujah, kami kalah dalam permainan. Pada hari lain, dengan lebih keyakinan tentang apa yang kami lakukan, kami boleh mengubahnya. Begitulah keadaannya.”

“Untuk bermain bola sepak yang kami mampu bermain, kami mahu bertarung. Kami mempunyai perlawanan di tempat sendiri yang baik pada hari Sabtu dan Anfield perlu bergegar. Kami perlu membakar semangat dan rentak.”

“Kami akan mencuba sepenuhnya segala yang diharapkan oleh setiap penyokong Liverpool – kami akan berjuang untuk hidup kami.”

Fernandes nampaknya amat gembira, dengan United memperoleh ketiga-tiga mata di tempat sendiri dan tindakannya yang cenderung melengah-lengahkan masa membuahkan hasil. The Reds kini akan meletakkan sasaran mereka pada perlawanan seterusnya menentang Bournemouth dan berharap untuk memastikan kemenangan pertama mereka selepas keputusan buruk menentang Manchester United.

Kunjungan The Reds ke Old Trafford menyaksikan mereka akhirnya terpaksa pulang tanpa sebarang mata selepas tewas menentang musuh utama mereka. The Red Devils memalukan anak buah Klopp dengan mendahului dua gol yang menyaksikan pasukan pelawat bergelut untuk memecahkan benteng United dan memberikan respons proaktif.

Pada awalnya, dalam tempoh kurang daripada 20 minit, Jadon Sancho yang membuka jaringan untuk United. Pemain sayap itu menerima bola di bahagian tengah kawasan penalti dan memperdayakan James Milner sebelum melakukan rembatan ke sudut kiri gol.

Ia menjadi buruk kepada Liverpool kerana mereka tidak dapat memecahkan Manchester United, walaupun tuan rumah hampir menjaringkan gol sendiri menerusi Fernandes. Beberapa minit selepas separuh masa, Marcus Rashford menambah gol kedua untuk Red Devils, memanfaatkan bola hantaran Anthony Martial dan menewaskan Alisson.

Keadaan seolah-olah akan berterusan dari buruk kepada lebih buruk untuk Liverpool, tetapi mereka menyesuaikan diri dengan cepat dan mula menemui rentak. Akhirnya, peluang untuk The Reds hadir pada minit ke-81, hasil reaksi cemerlang Mohamed Salah untuk menyempurnakan bola reboound dan meletakkan pasukannya kembali dalam permainan.

Namun ianya tetap tidak memadai. Pengurusan permainan yang luar biasa dari Red Devils menahan asakan Liverpool turut meningkatkan usaha mereka dalam cuba menjaringkan gol lain.

Manchester United akan menentang Southampton seterusnya, pada 27 Ogos.

Leave a Comment