Categories
Bola Sepak

Milner masih menunggu perbincangan kontrak baru di tengah ketidakpastian masa depannya di Liverpool

Masa depan James Milner di Liverpool masih belum dapat dipastikan kerana pemain veteran ini mendedahkan dia masih menunggu untuk kemungkinan adanya rundingan kontrak yang baru.

Milner akan tamat kontraknya hujung musim ini dan kemungkinan akan mengambil keputusan untuk keluar dari Anfield, setelah dia melengkapkan perpindahan percuma dari City ke Liverpool pada tahun 2015.

Pemain berusia 33 tahun yang serba boleh, yang membantu Liverpool memenangi Liga Juara-Juara musim lepas, berkata setakat ini dia belum mendengar dari kelab mengenai kemungkinan tawaran baru.

“Sepertinya, tahun lalu kami bercakap dengan kelab dan bertanya kepada mereka jika mereka mahu melakukan sesuatu dan mereka berkata tidak pada masa itu,” kata Milner kepada media UK.

“Kami belum mendengar apa-apa kerana, di sinilah kami berada.”

“Apa yang boleh saya lakukan ialah memberi tumpuan kepada bola sepak saya dan melakukan apa yang saya boleh, tetapi dari segi kontrak dengan saya, itulah yang telah berlaku sehingga sekarang dan saya tidak pernah mendengar apa-apa dari kelab itu.”

Milner telah membuat sekurang-kurangnya 40 penampilan dalam semua pertandingan dalam setiap empat musim di Liverpool, termasuk bermain 45 kali pada 2018-19.

Bekas pemain antarabangsa England, yang selalu dipuji oleh pengurus Jurgen Klopp, berharap akan dapat terus beraksi untuk The Reds.

“Setiap orang bercakap mengenai usia dan apa yang saya ada [dan] saya tidak pelik orang akan bercakap mengenainya,” kata Milner.

“Terdapat tiga perkara – tahap kesediaan, kecergasan dan prestasi. Semoga saya meneruskan tahap saya dalam kesemua tiga perkara ini.”

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *