Categories
Bola Sepak

Berita Real Madrid : Luka Jovic mempunyai ‘impian yang sangat besar’

Penyerang Real Madrid, Luka Jovic, mengatakan dia memiliki “ipmian yang sangat besar” ketika dia bersedia untuk mengharungi musim pertamanya dengan pasukan gergasi La Liga.

Jovic menyertai Madrid dari pasukan Bundesliga, Eintracht Frankfurt dengan kontrak bernilai € 60 juta selepas menjaringkan 27 gol dalam semua pertandingan musim lalu.

Pemain antarabangsa Serbia berusia 21 tahun itu muncul sebagai salah satu pemain utama di Eropah, di mana dia juga dilaporkan menarik minat dari Barcelona dan Manchester City sebelum memutuskan untuk ke Madrid.

Jovic akan bergandingan dengan Eden Hazard, Sergio Ramos, Karim Benzema dan Luka Modric di bawah kendalian Zinedine Zidane di Santiago Bernabeu, dan dia mensasarkan sesuatu yang hebat untuk dicapai di ibu kota Sepanyol.

“Pada mulanya, saya dilahirkan di sebuah kampung kecil di Serbia dengan 105 buah rumah, tempat yang mungkin anda tidak pernah dengar sebelumnya,” tulis Jovic di The Tribune Pemain. “Di manakah cerita ini akan datang? Apa yang akan saya capai? Apa yang berakhir? Saya tidak tahu, tetapi saya mempunyai impian yang sangat besar.”

“Saya sangat teruja untuk datang ke Real Madrid, dan sekali lagi, saya ingin mengucapkan terima kasih kepada kelab dan penyokong Eintracht Frankfurt kerana membuat saya merasa di rumah selama dua tahun terakhir saya di sana.”

Jovic membuat kemunculan profesionalnya sebagai pemain berusia 16 tahun untuk gergasi Serbia Red Star Belgrade pada 2014 sebelum akhirnya beralih angin ke Benfica dua tahun kemudian.

Dia bergelut untuk menyerlahkan dirinya di Lisbon, akhirnya berpindah ke Eintracht pada perjanjian pinjaman dua tahun awal, yang kemudiannya menjadi kontrak kekal pada bulan April dan kemudiannya kelab Jerman tersebut berjaya membuat keuntungan yang signifikan daripada penjualan Jovic.

Jovic berkata: “Perkara yang berlaku sangat cepat untuk saya, beberapa tahun yang lalu, saya hanya bermimpi untuk bermain untuk Red Star. Untuk bermain di semifinal Liga Europa [menentang Chelsea], bermain di Piala Dunia, dan sekarang untuk berpindah ke Real Madrid, ia luar biasa.

“Tetapi saya fikir perkara yang paling penting untuk penyerang adalah keyakinan saya tidak pernah meragui nilai saya, saya rasa saya mempunyai kualiti yang lahir bersama saya, dan saya tidak akan ragu.”

“Ini lucu, kali terakhir saya bermain untuk pasukan kebangsaan, salah seorang rakan sepasukan saya, Stefan Mitrovic, berkata seperti ‘Kawan, saya boleh melakukan apa sahaja jika saya mempunyai keyakinan diri seperti kamu’.

“Tetapi bagi saya, ia hanya masuk akal, bagaimana anda boleh menjadi penyerang tanpa keyakinan? Untuk posisi ini, bahagian yang paling penting bukanlah permulaan, tetapi penyudahnya.”

“Kadang-kadang saya fikir saya baru dilahirkan dengannya,” katanya. “Semua orang dalam kehidupan ini mempunyai bakat tertentu, dan meledak gol adalah apa yang saya miliki.”

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *