Categories
Bola Sepak

Berita Liverpool: Jurgen Klopp menjelaskan Adam Lallana akan memainkan peranan ‘Jorginho’

Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp telah menjelaskan peranan baru Adam Lallana di kelab itu. Pemain Inggeris itu bermain sebagai pemain tengah yang lebih ‘deep’ dalam dua perlawanan pemanasan Reds pertama menentang Tranmere Rovers dan Bradford City masing-masing.

Adam Lallana telah bergelut dengan kecederaan sepanjang kerjayanya di Liverpool dan pemain Inggeris ini gagal membuat kesan seperti yang dia inginkan sejak menyertai Reds dari Southampton pada tahun 2014.

Pemain berusia 31 tahun itu telah bermain 113 perlawanan liga untuk Merseysiders setakat ini, menjaringkan 17 gol dalam proses itu.

Walau bagaimanapun, Lallana telah kelihatan amat efektif dalam perlawanan pra-musim setakat ini, dan akan melihat ke depan untuk memainkan peranan penting untuk pasukan pada musim depan.

Bercakap kepada wartawan, pengurus Liverpool, Jurgen Klopp menerangkan peranan baru Adam Lallana di kelab itu.

Beliau berkata:

“Adam adalah jenis pemain yang mudah menyesuaikan diri dan dia menikmati peranan ‘Jorginho’ ini – Saya berharap (bekas bos Chelsea) Maurizio Sarri tidak melihat permainan atau dia akan membuat tawaran!”

“Ini mengenai mendapatkan irama Adam , membawanya lebih awal dan melakukan perkara yang semulanya baik di: ruang kecil, lulus bola, dan kemudian dari semasa ke semasa menawarkan larian di belakang dan bersama-sama dengan Milly adalah sesuatu yang mungkin.”

“Bagi kami, ini satu lagi pilihan.”

Pengurus Jerman juga mengatakan bahawa bekas pemain Southampton memerlukan sedikit nasib untuk keluar dari belenggu  kecederaan.

“Dia memerlukan sedikit tuah, seperti yang kita semua lakukan dalam kehidupan.”

“Kita perlu melalui musim tanpa kecederaan, yang akan menjadi saat yang tenang, dan kemudian kita mempunyai beberapa pemain baru, yang boleh saya katakan, musim ini. ”

Liverpool akan menentang Borrusia Dortmund dalam persahabatan pra-musim di Stadion Notre Dame di Amerika pada 20 Julai. Lallana akan melihat untuk memulihkan karier Anfieldnya, dan perubahan kedudukannya boleh menimbulkan keajaiban baginya dan pengurusnya.

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *