Categories
Bola Sepak

Jika Coutinho kembali ke EPL, hanya Liverpool menjadi destinasinya

Kia Joorabchian, agen Philippe Coutinho, telah mendedahkan bahawa Barcelona memberi isyarat bercampur sejauh masa depan pemainnya. Dia telah mendedahkan bahawa meskipun kelab itu menafikan potensi jualan Coutinho pada musim panas ini, dia telah ditawarkan kepada beberapa kelab lain.

Joorabchian mengatakan bahawa wakil kelab itu telah menawarkan Coutinho kepada pembeli-pembeli yang berpotensi walaupun Barcelona berkali-kali menafikan bahawa tiada rancangan untuk menjual pemain Brazil itu.

Joorabchian berkata,

“Maklumat dari Barcelona agak bercampur-campur,”

“Kami mengadakan pertemuan minggu lalu dengan presiden [Josep] Bartomeu dan pengarah lain, dan mereka mengatakan kepada kami bahawa dia benar-benar tidak dijual, bahawa mereka tidak pernah bercakap mengenai perpindahan Coutinho., Mereka juga tidak pernah menawarkannya kepada mana-mana kelab.”

“Walaupun ada seorang lelaki yang bekerja untuk mereka yang dipanggil Andre Cury (penasihat Barcelona untuk perpindahan pasaran Amerika Selatan), yang nampaknya telah mengaitkan Coutinho tentang perpindahan – tetapi presiden telah memberitahu kami bahawa dia tidak boleh dijual.”

Selepas menyertai Barcelona pada musim sejuk tahun 2018 sebagai penandatanganan mereka yang paling mahal, prestasi Coutinho terus merudum berbanding semasa di Liverpool. Dalam masa yang sama, sumbangannya dalam pasukan telah mulai berkurang sehingga menimbulkan keresahan dan yang lebih menyedihkan pemain itu tidak mendapat sokongan daripada pengurusan dan peminat.

Khabar angin bahawa Coutinho telah ditawarkan kepada Paris Saint-Germain sebagai sebahagian daripada rancangan Barcelona untuk membawa Neymar kembali telah berubah dan ia terutama mengambil momentum dalam beberapa minggu terakhir.

Joorabchian mengakui bahawa jika Coutinho memutuskan untuk kembali ke Liga Perdana,dia hanya akan ke Liverpool kerana bekas kelabnya itu mempunyai tempat yang istimewa di hatinya.”

“Saya rasa Liverpool terletak sangat, sangat dalam hatinya. Dia peminat besar Liverpool sepanjang kempen itu [musim lepas].”

“Dia sangat inginkan Liverpool memenangi gelaran pada musim lepas dan dia mempunyai pertalian yang sangat kuat di sana, jadi saya fikir ia akan menjadi sangat sukar baginya untuk pergi ke pasukan pesaing Liverpool dari sudut pandangan peribadi. “

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *