Categories
Bola Sepak

Jurgen Klopp : Liverpool telah merancang peranan `penting` untuk Rhian Brewster

Jurulatih Liverpool, Jurgen Klopp telah memberi bayangan kemungkinan akan memasukkan pemain berbakat dari akademi iaitu Rhian Brewster dalam rancangan pasukan untuk musim depan. Menurut pakar taktikal Jerman ini, penyerang muda itu merupakan pemain penting dalam persiapan mereka menghadapi musim baru yang lebih mencabar.

Rhian Brewster adalah salah satu prospek yang mempunyai masa depan yang hebat dalam bola sepak Inggeris. Penyerang itu telah menjadi sebahagian daripada pasukan remaja Liverpool sejak 2014, tetapi belum membuat penampilan pertama dalam skuad utama.

Dia dimasukkan ke bangku simpanan untuk perlawanan kedua Liga Juara-Juara separuh akhir Liga Juara-Juara menentang Barcelona, tetapi tetap menjadi pemain simpanan sehingga wisel penamat. Dia juga tidak mendapat peluang menentang Spurs pada perlawanan akhir, namun tetap membawa pulang pingat kemenangan.

Penyerang yang mempunyai rating tinggi ini telah mencatat 20 gol dalam 23 penampilan untuk skuad England bawah 17 tahun, tetapi kecederaan buku lali yang membantutkan penampilannya dalam majoriti musim lalu.

Bercakap mengenai penyerang muda ini di laman web rasmi Liverpool, Klopp mendedahkan:

“Rhian sama, dia adalah bakat yang sangat besar, kami sangat berharap untuk melihatnya dalam latihan dan semua perkara itu, ia akan menjadi peranan penting bagi kami, kami merancang peranan penting untuknya. “

Brewster telah kembali menjalani latihan penuh di Melwood, dan sudah tentu ingin melupakan kecederan yang dialaminya pada musim lalu. Bukan di sahaja, bahkan beberapa orang Reds termasuk Adam Lallana, Alex Oxlade-Chamberlain dan Joe Gomez menyertai latihan, selepas mengalami kecederaan jangka panjang yang telah lama berlaku.

Pemain-pemain ini seperti ‘penandatanganan baru’ untuk Klopp, yang mengakui:

“Selepas banyak masalah tahun lepas, jika mereka ini benar-benar dapat bertahan maka itu berbeza sekali dengan tahun lepas untuk pasukan kerana mereka mempunyai kualiti sebenar. “

“Mudah-mudahan kami dapat memberi mereka masa ini kerana sudah seketika sejak mereka mempunyai permainan yang kompetitif, kami bermula dengan sangat mendalam terhadap Tranmere, yang baru sahaja naik ke League One.”

“Selepas latihan beberapa hari, bermain permainan menentang pasukan League One adalah satu cabaran. Selepas itu pula Bradford dan kemudian kita pergi untuk itu. “

Persahabatan dengan Tranmere dan Bradford City dijadualkan akan dilangsungkan pada minggu depan, sebelum naib juara pasukan Liga Perdana ini menghadapi bekas kelab Klopp, Borussia Dortmund.

 

By dau5144

Saya seorang yang suka mengikuti perkembangan sukan tanah air dan luar negara terutamanya bola sepak dan badminton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *